Pelgrom

Zuil wegDe grondslag voor het landbouwmechanisatiebedrijf werd gelegd begin 1940, destijds begonnen als hoefsmid. Na de oorlog kwam de landbouwmechanisatie op gang en nam de vraag naar tractoren en landbouwwerktuigen snel toe. Spoedig kwam men eveneens voor reparaties aan personenwagens bij Pelgrom waardoor de zaak nog met een nieuwe sector werd uitgebreid.
Het landbouwmechanisatiebedrijf verkreeg het dealerschap van het meest verkochte tractormerk, namelijk dat van Massey Ferguson.

 

overzichtVanwege de snelle groei ontstond er een ruimteprobleem. Hiervoor diende een oplossing te worden gevonden. Dit draaide uit op een bouw van een totaal nieuw bedrijfspand in 1980.
De jaren daarna werd het landbouwmechanisatiebedrijf diverse malen uitgebreid met een, geheel nieuwe showroom, nieuw onderdelenmagazijn, opslaghal en een forse vergroting van de werkplaats.
Ook de shop werd vernieuwd, omdat ook de tuin en park sector een enorme groei nam.

Inmiddels hebben wij door onze jarenlange ervaring in de landbouwmechanisatie goed inzicht gekregen in de kwaliteit van alle producten. Met dealerschappen van de toonaangevende merken zoals Massey Ferguson, Joskin, Trioliet, Fella, Weidemann en Stihl zijn wij dan ook van mening dat wij U een zeer kwalitatief programma van trekkers en machines kunnen aanbieden.

Seviceautos vrachtautoOns aanbod is erg uitgebreid, wij leveren machines o.a. aan de agrarische sector, tuin & park sector, en aan verschillende overheidsinstellingen, zoals provincie en gemeenten.
Wij weten als geen ander dat u in het seizoen geen stilstand van uw machines kunt permitteren en deze zo snel mogelijk gerepareerd dienen te worden. Hiervoor beschikken wij over 4 volledig uitgeruste service auto’s en een eigen vrachtauto waardoor afstand voor ons geen enkel probleem is om een machine service te geven of evt. te repareren.

 

Door Massey Ferguson zijn wij benoemd tot 4-sterren dealer, dit is de hoogst mogelijke onderscheiding welke door Massy Ferguson toegekend wordt. Op basis van klantvriendelijkheid, service, verkoop en de ruime onderdelenvoorraad zijn wij onderscheiden

Ook zijn wij een door de Fedecom erkend VCA* keuringsbedrijf, en voeren wij de veiligheidskeuringen van o.a. trekkers en machines uit voor verschillende overheidsinstellingen en bedrijven, hiervoor worden wij jaarlijks door de Dekra/Kema gecontroleerd en gecertificeerd. 

Luchtfoto 2